FÅR DU TILLRÄCKLIGT MED JOD I KROPPEN?

FÅR DU TILLRÄCKLIGT MED JOD I KROPPEN?Enligt National Institutes of Health har det senaste halvseklet sett en 50-procentig minskning av den genomsnittliga personens jodintag, till stor del på grund av att bagare byter från jodiserat mjöl till brommjöl.

Detta har resulterat i en dubbel whammy: inte bara har vår kost blivit jodbrist, men eftersom bromid är en Halid, en kemisk kusin till jod, blockerar den faktiskt jodfunktionen.

Så varför får du tillräckligt med jod som är viktigt för dig som massageterapeut?

En Nation i smärta

En tredjedel av amerikanerna lider av kronisk smärta, och i de flesta fall har detta en del av muskel-och myofascial smärta. Tyvärr är de flesta läkare clueless om att diagnostisera och behandla denna typ av smärta och kan ge det andra etiketter, inklusive artrit, och förskriva smärtstillande medel för att lindra symtomen se-topforma.

Naturliga alternativ—inklusive Massageterapi, som förmodligen redan ingår i din självvårdsplan-kan vara mycket effektivare.

Men vad gör du när, efter att dina snäva muskler släppts, går de upprepade gånger tillbaka till den förkortade positionen? När detta händer, överväga flera orsaker, inklusive ergonomi, som kan komma från en av dina höfter är lägre än den andra; eller dåligt stöd för dina armbågar, handleder och underarmar när du arbetar på datorn.

Mänsklig Energikris

Mänsklig EnergikrisEn ännu viktigare orsak att undersöka är kronisk muskelförkortning, från vad jag kallar den mänskliga energikrisen.

När dina muskler inte har tillräckligt med energi, blir de låsta i förkortat läge snarare än att gå lös och halta. På detta sätt är musklerna som fjädrar; det tar mer energi att sträcka dem än att slappna av dem. Tänk på hur du känner efter en hård träning eller en lång dag med back-to-back massage klienter; du kommer inte hem talar om hur lös och halta dina muskler är-du talar om hur tätt de är.

Forskning citerad av Janet Travell, MD, i hennes landmärke bok The Trigger Point Manual, liksom min publicerade dubbelblinda studie som tittar på att optimera energiproduktionen i fibromyalgi, har visat vikten av att öka muskelenergiproduktionen för behandling av fibromyalgi och myofascial smärta.

Vår forskning tittade på att optimera de faktorer som representeras i akronymen SHINE:

  • Sova
  • Hormon
  • Infektioner/immunitet
  • Näring
  • Motion som kan

Efter att ha optimerat dessa fem faktorer fann vi att 91 procent av personer med fibromyalgi såg en förbättring av deras symtom, med en genomsnittlig 90-procentig ökning av livskvaliteten efter två år och 50-procentig minskning av smärta. Samma principer gäller för myofascial smärta, och varför dina muskler kan upprepade gånger dra åt efter att de släppts.

Ett användbart verktyg som heter free Energy Analysis Program kan analysera dina symtom, och till och med relevanta laboratorietester, för att bestämma vad du behöver för att optimera energiproduktionen. Många, om inte de flesta av dessa föreslagna behandlingar kan användas utan recept.

Hur Får Tillräckligt Med Jod Kan Hjälpa

Hur Får Tillräckligt Med Jod Kan HjälpaJod är kritisk för många funktioner, inklusive sköldkörtelfunktion. När sköldkörtelfunktionen minskar kommer du att ha både trötthet och täta muskler, liksom ibland hjärndimma, förstoppning, kall intolerans, oförklarlig viktökning och till och med oförklarlig infertilitet.

Att ta 6,25 milligram jod dagligen kan hjälpa till att återställa optimerade jodnivåer, samtidigt som man spolar ut fluor och bromid som kan blockera jodfunktionen. Jag ger denna dos i tre till sex månader-stoppa den i de sällsynta fall där det förvärrar människors matsmältningsbesvär och solar plexus smärta-och fortsätt sedan dosen långsiktigt om personen vill. Jag ser också till att personens dagliga multivitamin har minst 200 mikrogram jod.

Jodbrist leder ofta till ömhet i brösten och fibrocystisk bröstsjukdom. Att få tillräckligt med jod är avgörande för brösthälsan, och med hjälp av jodbehandlingen ovan kan man eliminera bröst ömhet och cyster efter tre månader. Forskning har också visat att bröstvävnadsjodnivåerna är lägre hos kvinnor med bröstcancer, vilket tyder på att jodbrist också kan vara en signifikant riskfaktor för bröstcancer.

Om du har oförklarlig trötthet eller muskelsmärta, speciellt om du också upplever kall intolerans, ömhet i brösten eller cyster, viktökning eller förstoppning, kan jodtillskott ge hjälpsam, låg kostnad, säker smärtlindring.