Effektiva hemmetoder för att minska dåligt kolesterol i kroppen

Effektiva hemmetoder för att minska dåligt kolesterol i kroppenKolesterol är inte en dålig term, det är faktiskt viktigt för kroppens grundläggande funktion. Men du får också extra kolesterol från feta livsmedel som du konsumerar. Det finns två typer av cholesterols, det goda och det dåliga. Medan den goda är nödvändig för att din kropp ska fungera normalt, är dåligt kolesterol något som du bör vara medveten om. När du har dåligt kolesterol i kroppen börjar det bygga upp i dina artärer. Det dåliga kolesterolet eller LDL är dåligt för dig på många sätt. Här är några naturläkemedel för att kontrollera ditt kolesterol och tips för att minska det onda kolesterolet i blodet.

Havre

Havre är traditionell mat som är känd för att minska dåligt kolesterol i kroppen. Havre innehåller lösliga fibrer som hindrar absorptionen av LDL i kroppen och därmed minska dess nivåer naturligt. Blanda havre i din hemlagade granola bar eller ta en skål till frukost. Att äta bara en kopp havre om dagen kan hjälpa människor med höga kolesterolnivåer. Så din favorit morgon frukost kan också vara en av de bästa hem rättsmedel för högt kolesterol.

Läs också: ayurvediska läkemedel för att minska högt kolesterol

Äppelcidervinäger

Den magiska ingrediensen som är i nyheter som en lösning hampapartiet.se för ett antal sjukdomar, det är också effektivt för att minska nivåerna av dåligt kolesterol i kroppen. Med tanke på att de flesta av oss inte är ett fan av smaken, kan blandning med din favorit fruktjuice förbättra smaken avsevärt.

Amla eller indisk krusbärAmla eller indisk krusbär

Amla är en vanlig ingrediens i många av de ayurvediska preparaten och inte utan anledning. Amla är den enda livsmedelskällan som behåller sina höga C-vitaminkoncentrationer även efter att ha kokats eller bränts, den har gott om kraftfulla antioxidanter som hjälper till med kolesterolhantering. Att ta indiskt krusbärspulver blandat med en matsked honung med varmt vatten kan bidra till att minska dåligt kolesterol.

Läs också: hur man sänker ditt kolesterol

Garlic

En annan vanlig köksingrediens och ändå mycket effektiv i kolesterolhantering. Rå vitlök har höga koncentrationer av allicin, en svavelhaltig förening som hjälper till att sänka dåligt kolesterol i kroppen. Om du vill använda vitlök för kolesterolreduktion är rå vitlök din bästa insats.

Skaka färsk vitlök som kryddor på dina soppor, sallader eller bröd eller ta en vitlöksklyfta med vatten. Nackdelen med denna åtgärd är vitlök andetag, som kan minskas genom att suga på en citron kil eller dricka pepparmint te. Så få lite vitlök när du besöker den lokala butiken nästa gång för din naturliga högt kolesterol behandling.

GurkmejaGurkmeja

Gurkmeja är en stapelspice i indiskt kök, som också blir en del av första hjälpenpaketet vid skador på grund av dess antiseptiska egenskaper. Men gurkmeja har också en annan stor fördel, det kan skära ner plack eller kolesterol insättningar på väggarna i dina artärer. Tillsätt gurkmeja som krydda till dina curries eller drick den traditionella gurkmeja mjölken innan du sover för att lägga till denna fantastiska ingrediens i din kost.